Speelgoed DoorgeefWinkel

Op 27 november (Internationale Niet-Winkeldag 2004) is in Amsterdam het
WeggeefCentrum en de Speelgoed WeggeefWinkel geopend.


De Speelgoed DoorgeefWinkel richt zich op speelgoed waar niet of nauwelijks (meer) mee wordt gespeeld. Lever het speelgoed in de winkel in zodat wij het weer aan anderen kunnen doorgeven.
Het geeft direct een goed gevoel om iets te geven waar je genoeg of zelfs teveel van hebt. Door kasten en zolder uit te ruimen creëer je bovendien ruimte in je eigen huis en hoofd.
Het is een logische universele wet, dat je dát terug krijgt wat je geeft. Ervaar zelf of er misschien iets naar jou terug komt. Misschien iets wat je écht nodig hebt, zonder eerst te weten wát dat precies is, er naar te hoevenzoeken of er geld voor uit te geven. Handig, hè?

De Speelgoed DoorgeefWinkel is een project van het DoorgeefCentrum. Het Doorgeefcentrum bemiddelt tussen rijk en arm, overvloed en tekort, wetend en onwetend, kortom tussen hen die genoeg (nodig) hebben. Het centrum geeft energie – zoals materialen, producten, diensten, rechten, kennis, ruimte en geld – die beschikbaar wordt gesteld door, aan hen die het nodig hebben. Omdat het DoorgeefCentrum elke vorm van energie accepteert, kan je zelf bepalen wat of hoe je iets geeft.

Het DoorgeefCentrum werkt nauw samen met Stichting en Vereniging Vier de Wereld. De Speelgoed DoorgeefWinkel en het DoorgeefCentrum huizen momenteel in de 4DW-winkel. Van daaruit worden nieuwe projecten gecoördineerd, waaronder ‘Waterpompen voor India’ en ‘Nieuwe Ruimte’. Omdat er hier geen plek is voor een compleet DoorgeefCentrum, kun je andere bijdragen dan speelgoed - in welke vorm dan ook - hier alleen laten registreren. Materiaal en producten kun je wel direct via de website www.gratisoptehalen.nl aanbieden/zoeken of brengen/halen bij een van de andere 16 WeggeefWinkels in Nederland (zie Wikipedia).


Voor meer informatie over de Speelgoed DoorgeefWinkel en het DoorgeefCentrum

Alec Boswijk
06-13541422
alec@4dw.nl

4DW-winkel
Reguliersdwarsstraat 17
maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 17:00.